یکی از مشکلاتی که گهگاه گریبان گیر بعضی از کاربران تلویزیون سونی یا دیگر برندها می شود خاموش شدن ناگهانی یا پریدن صفحه آن است ، خصوصا اگر تلویزیون شما از نوع ال ای دی باشد. پس از خاموش شدن ناگهانی تلویزیون سونی به احتمال زیاد چراغ پاور آن شروع به چشمک زدن می کند. ابتدا شما ممکن است که گمان کنید دکمه ای را در کنترل به اشتباه فشار داده اید اما پس از کمی تلاش متوجه خواهید شد که احتمالا دستگاه شما ایرادی پیدا کرده است.
در ابتدا بهتر است برای اینکه علت پریدن ناگهانی صفحه تلویزیون سونی خود را به درستی تشخیص دهید ببینید که چراغ پاور چند بار چشمک می زند. ما نیز در این مقاله از نمایندگی سونی به شما دلایل مختلف به وجود آمدن این مشکل را خواهیم گفت تا با داشتن آگاهی کامل بتوانید ایراد تلویزیون خود را به درستی تشخیص داده و برای رفع آن اقدام کنید.
دلایل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون سونی
1. نوسانات برق
اولین و البته شایع ترین دلیلی که برای پریدن ناگهانی صفحه تلویزیون سونی و یا دیگر برندها وجود دارد ، نوسانات برق است. مدل های جدیدتر تلویزیون ها معمولا با ولتاژ پایین تری کار می کنند و با پدید آمدن کوچکترین نوسانی در جریان برق خاموش می شوند.
2. استفاده از کابل HDMI بی کیفیت
از دلایل دیگری که می تواند منجر به خاموش شدن ناگهانی تلویزیون سونی شود ، استفاده از کابل بی کیفیت یا فرسوده HDMI است. و از آنجا که استفاده از این نوع کابل ها می تواند ایراد های دیگری نیز برای دستگاه شما به وجود آورد بنابراین توصیه کارشناسان این است که سعی کنید برای اتصال دستگاه های دیگر به تلویزیون خود حتما از کابل HDMI همراه خود تلویزیون استفاده کنید.
3. خرابی مین برد
مورد دیگری که میتوان برای پریدن ناگهانی صفحه تلویزیون سونی به آن اشاره کرد ، خرابی مین برد آن است. این قطعه در خاموش و روشن شدن تلویزیون نقش بسیار مهمی دارد و به نحوی با تمام بخش های دیگر دستگاه در ارتباط است و اگر به هر دلیلی خراب شود می تواند بر روی دیگر قطعات تلویزیون نیز اثر مخرب بگذارد.
نکته: اگر پس از خاموش شدن ناگهانی تلویزیون سونی خود دکمه پاور آن را فشار دادین و مشاهده کردید که دستگاه شما تنها چشمک می زند ولی روشن نمی شود به احتمال زیاد مین برد تلویزیون سونی خراب شده است.
4. خرابی آی سی پاور
خرابی آی سی پاور از دیگر مواردی است که می تواند منجر به خاموش شدن ناگهانی تلویزیون سونی شود. وظیفه اصلی پاور تامین ولتاژ قطعات دستگاه است و بدیهی است که با خراب شدن آی سی ها روند خاموش و روشن شدن تلویزیون با اختلال مواجه می شود.
5. از کار افتادن مدار استندبای
از این مدار برای تغذیه توان MCU هنگامی که تلویزیون خاموش است بهره می برند. به همین جهت نیز به آن حالت استندبای می گویند. وم خرابی آن می تواند منجر به پریدن ناگهانی صفحه تلویزیون سونی شما شود.
6. اتصال فلش یا هارد ویروسی به تلویزیون
از دلایل دیگر خاموش شدن ناگهانی تلویزیون می توان به اتصال فلش یا هارد ویروسی به آن نیز اشاره کرد. انتقال ویروس ها عملکرد برنامه ها و تنظیمات تلویزیون را بر هم زده و آنها را مختل می کند همچنین این مورد می تواند بر روی برنامه های اصلی تلویزیون نیز تاثیر مخرب گذاشته و در نهایت باعث خاموش شدن آن شود.
نکته: در صورتی اینکه خودتان نتوانستید مشکل به وجود امدن در تلویزیون را با استفاده از راه حل های ساده ای مانند ریست کردن یا تنظیم مجدد آن برطرف کنید بهتر است که از تکنسین ماهر تعمیر تلویزیون سونی در این زمینه کمک گرفته و خودتان اقدام به تعویض یا تعمیر قطعه خاصی از دستگاه نپردازید.
رفع مشکل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون
برای رفع مشکل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون، ابتدا باید اتصالات و کابلها را بررسی کنید. مطمئن شوید که تمامی کابلها، از جمله کابل برق و کابلهای HDMI، بهدرستی و محکم متصل هستند؛ زیرا اتصالات شل یا آسیبدیده میتوانند باعث خاموش شدن ناگهانی تلویزیون شوند.
سپس، تلویزیون را از برق بکشید و بعد از چند دقیقه دوباره به برق وصل کنید. این کار میتواند به ریست کردن سیستم داخلی تلویزیون کمک کند و مشکلات موقتی را برطرف کند. همچنین، بررسی کنید که آیا تلویزیون در حالت صرفهجویی انرژی یا خواب (sleep mode) قرار دارد، زیرا این حالتها میتوانند باعث خاموش شدن ناگهانی تلویزیون شوند.
در صورتی که تلویزیون شما دارای قابلیت بهروزرسانی نرمافزاری است، اطمینان حاصل کنید که تلویزیون به آخرین نسخه نرمافزاری بهروزرسانی شده باشد. مشکلات نرمافزاری میتوانند یکی از علل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون باشند.
اگر میخوایی بدونی روند 👈 تعمیر برد تیکان تلویزیون سونی 👉 و عیب یابی این قطعه چگونه است یه سر به اینجا بزن
احتمال دارد خاموش شدن تلویزیون به خاطر مشکل نرمافزاری باشد؟
بله، خاموش شدن ناگهانی تلویزیون ممکن است به دلیل مشکلات نرمافزاری باشد. گاهی اوقات بهروزرسانی ناقص نرمافزار، تنظیمات نادرست یا خرابی سیستمعامل تلویزیون میتواند باعث بروز این مشکل شود. همچنین، برنامههای معیوب یا بهروزرسانیهای نادرست ممکن است عملکرد دستگاه را تحت تاثیر قرار دهند و منجر به خاموش شدن خودکار آن شوند. اگر این مشکل ناشی از نرمافزار باشد، معمولاً با انجام یک ریست فکتوری یا بهروزرسانی نرمافزاری حل میشود. در صورتی که این روشها موثر نباشند، نیاز به بررسی دقیقتر توسط یک تکنسین متخصص خواهد بود.