ضربه خوردن لپ تاپ سونی ممکن است که باعث صدمه رسیدن به بدنه و قطعات داخلی آن شود. در اغلب موارد با نگاه به دستگاه متوجه آسیب دیدگی قطعات داخلی آن مانند کارت گرافیک، هارد، باتری و… نمی شوید. بنابراین بهترین کار این است که در چنین شرایطی به نمایندگی لپ تاپ سونی مراجعه کنید تا کارشناسان این مرکز دستگاه شما را عیب یابی و نواقص آن را برطرف نمایند. در ادامه به شما خواهیم آموخت که به هنگام ضربه خوردن لپ تاپ sony چه اقداماتی انجام دهید.
روش های عیب یابی ضربه خوردن لپ تاپ سونی
در صورت ضربه خوردن لپ تاپ سونی برای عیب یابی و رفع ایرادات دستگاه باید بخش های زیر توسط کارشناس تعمیر لپ تاپ سونی مورد بررسی قرار گیرد.
بررسی بدنه لپ تاپ سونی
قبل از هر کاری نخست بخش های بیرونی و گارد رایانه را چک کنید و ببینید که کدام قسمت ها فرورفتگی پیدا کرده یا شکسته شده اند. اگر مشاهده کردید که مانیتور لپ تاپ خراش برداشته، می توانید قسمت های آسیب دیده را به کمک چسب مخصوص یا واکس های محافظت کننده بپوشانید. این کار باعث می شود که ضمن رفع شکستگی، کیفیت تصویر نیز تا حد زیادی بهبود پیدا کند.
پس از آن درزها، لولاهای درب لپ تاپ و همچنین دی وی دی درایو را بررسی نمایید تا از سلامت آن ها مطمئن شوید. برای تست DVD درایو می توانید از طریق یک سوزن باز و بسته شدن آن را چک کنید.
بررسی مانیتور لپ تاپ سونی
در گام بعدی بهتر است که صفحه نمایش را به دقت مورد بررسی قرار دهید؛ زیرا احتمال دارد که سلامت این بخش مهم و گران قیمت در معرض خطر قرار گرفته باشد. به طور کلی پس از ضربه خوردن لپ تاپ سونی سه حالت برای صفحه نمایش پیش می آید.
حالت اول به این صورت است که تصویر مانیتور سفید یا سیاه می شود، یا این که پیکسل های سوخته روی آن ایجاد می گردد. در چنین شرایطی تعویض نوار ال ای دی یا لامپ تصویر می تواند به رفع ایراد کمک شایانی نماید.
در حالت دوم صفحه نمایش کاملا از بین می رود که در این مواقع می توانید به طور موقت رایانه را از طریق کابل VGA یا HDMI به یک مانیتور دیگر وصل کرده و از لپ تاپ خود استفاده کنید. اما لازم است در اسرع وقت از یک متخصص بخواهید که صفحه نمایش را تعویض نماید.
اگر شانس بیاورید با حالت سوم روبرو می شوید که خطای No Signal ظاهر می گردد. این مشکل را می توانید به راحتی و با فشار دادن کابل درون لولا رفع کنید.
بررسی هارد درایو و مادربرد
هارد درایو و مادربرد از جمله قطعات مهمی هستند که در درون رایانه تعبیه شده و در معرض دید قرار ندارند. بنابراین پس از ضربه خوردن لپ تاپ سونی بلافاصله متوجه آسیب دیدگی این بخش ها نمی شوید. در چنین شرایطی اگر نتوانستید داده های جدید را ذخیره کنید، باید از برنامه های بازیابی اطلاعات استفاده نمایید تا بتوانید دیتاهای از دست رفته را مجددا برگردانید. با توجه به حساسیت هارد درایو و مادربرد بهتر است که عیب یابی و تعمیرات هارد لپ تاپ سونی را به کارشناسان مجرب واگذار کنید.
بررسی باتری لپ تاپ سونی
در مرحله بعد لپ تاپ سونی را بدون وصل کردن به برق و با تکیه بر نیروی باتری روشن کنید. در صورتی که دستگاه روشن نشد، این بار آداپتور آن را به برق بزنید. اگر با این کار کامپیوتر راه اندازی شد، نشان دهنده این است که تعویض باتری لپ تاپ ضروری است؛ چرا که خراب شدن آن قطعی است.
ممکن است که بعد از ضربه خوردن، رایانه نه با باتری و نه با برق AC روشن نشود. در این مواقع احتمال دارد که مسیر شارژ صدمه دیده یا پاور سوخته باشد. رفع این ایرادات تنها از عهده یک کارشناس حرفه ای که دوره های آموزشی لازم را در زمینه تعمیرات لپ تاپ سپری کرده باشد، بر می آید.
عیب یابی فن لپ تاپ سونی
و اما آخرین موردی که باید پس از ضربه خوردن لپ تاپ سونی چک کنید، سلامت فن است. چنانچه فن آسیب دیده باشد، کامپیوتر بیش از حد داغ می شود و سلامت بقیه اجزا نیز در معرض خطر قرار می گیرد. لذا بعد از وارد شدن ضربات به لپ تاپ ابتدا آن را خاموش نمایید، سپس گارد پشت بدنه را باز کرده و فن را تمیز کنید. اگر مشکل داغی پابرجا بود، تعمیر فن لپ تاپ سونی باید توسط یک فرد متخصص انجام شود.
اقدامات ضروری به هنگام ضربه خوردن لپ تاپ sony
ممکن است این پرسش در ذهن شما به وجود آمده باشد که به هنگام ضربه خوردن لپ تاپ sony باید چه کار کنید تا آسیب های وارد شده به دستگاه به حداقل برسد؟ در پاسخ لازم است بدانید که هیچ گاه کامپیوتر را بلافاصله روشن نکنید، بلکه اجازه دهید که نیم ساعت بگذرد.
سپس لپ تاپ را روشن کرده و در صورت مشاهده هر تغییری، آن را برای تعمیر به نمایندگی مجاز سونی بسپارید. بی توجهی به این مسئله باعث می شود که قطعات نیم سوز به طور کامل از کار بیفتند و هزینه زیادی را روی دست شما بگذارند.